MTB - toertocht Alkmaar, Bergen en Schoorl. 50+ km, start 9:00

Voor Zondag 10 december heeft Toerclub Alcmaria Victrix een uitgepijlde MTB tocht uitgezet die gaat door de polder, over terreinen van diversen landeigenaren, duinen, bos heide en het strand.

Inschrijving in kantine van het Sportpaleis Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar.
Inschrijfkosten 6 euro en voor NFTU-leden 5 euro.
De start is 9:00

Toer - Club - Alcmaria - Victrix (TCAV.nl) organiseert zondag 10 december een MTB tocht door het PWN duingebied bij Bergen aan Zee, Schoorlse duinen en strand. De tocht is volledig uitgepijld en 49 km lang. Op diverse plekken en oversteken staan vrijwilligers en halverwege is er een verzorgingspost in Hargen aan Zee. Vanaf Sportpaleis van Alkmaar gaat de route via polder over privéterreinen richting de duinen. Bij 't Woud gaan we noordwaarts draaien en keren met daarbij wat stevige klimmen. Na de oversteek van de zeeweg gaat de route verder over de onverharde paden en na wat flinke lange klimmen gaat de route verder over het parcours (eenrichtsverkeer) van Schoorl met natuurlijk de Nok. Bij Schoorl aan Zee wordt het parcours verlaten en gaat de route verder naar de verzorgingspost in Hargen aan Zee. Vanaf hier gaat de route zuidwaarts over het strand bij redelijk afgaand hoogwater (70 cm) naar Bergen Zuid voorbij paal 34 met een lengte van 9 km. Er is een alternatieve route die korter over het strand gaat. Vanaf Bergen Zuid gaat de route terug naar het Sportpaleis via ‘t Woud, Voert en Groeneweg.

In het PWN gebied zijn er tegemoetkomende MTB'ers en ook andere gebruikers van de paden. Graag respect voor alle gebruikers.
Starttijd is van 9:00 uur tot uiterlijk 9:30 uur, want u moet om 10:30 uur, dat is na 17 km op het parcours van Staatsbosbeheer zijn waar geen tijdslimiet geldt voor de afgegeven vergunning.

NFTU- en KNWU-leden €5,-, Scan & Go aanwezig. Overigen € 6,-.

Voor het PWN-gebied is een duinkaart verplicht. Bij de inschrijving is een dag/duinkaart à € 1,80 te koop. . Indien u al een duinkaart heeft, dient u deze bij de inschrijving te tonen
Afspuiten van de fiets is mogelijk en er is ruime parkeergelegenheid bij de start aanwezig.
Startlocatie: Sportpaleis, Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar (westzijde ring Alkmaar, afslag Egmond)
Voor de route over de privéterreinen is wederom eenmalig toestemming van de landeigenaren gekregen. Daarom het verzoek dit deel van de route niet narijden.